Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa kokosowo-imbirowa"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4945
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13365
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5828
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7504
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4945
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13365
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5828
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7504
Składniki
Mięso przełóż do miski, dodaj posiekaną cebulę. 2 dag korzenia imbiru zetrzyj na tarce, wyciśnij sok. Dodaj do mięsa, wymieszaj. Masę dopraw do smaku solą. Odstaw na 15 minut.
Marchewkę oczyść, pokrój w plasterki. Umyty brokuł podziel na różyczki. Poszatkuj drugą obraną cebulę. Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem, posmaruj wodą. Z masy mięsnej formuj małe pulpeciki. Ułóż je na blasze. Wstaw do piekarnika. Piecz 8 minut w temp. 200 st.
W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej olej. Zeszklij na nim posiekaną cebulę. Dodaj marchewkę i pastę curry, przesmaż, zalej wywarem. Dodaj po pół łyżeczki skórki z cytryny i z limonki. Gotuj 10 minut. Dodaj brokuły. Gotuj jeszcze 5 min.
Wlej mleczko kokosowe, wymieszaj starannie. Resztę korzenia imbiru obierz, zetrzyj na tarce. Dodaj do zupy. Wrzuć upieczone pulpeciki. Gotuj razem jeszcze kilka minut. Dopraw solą. Ozdób kolendrą.
czas ok. 60 min; porcja – 550 kcal, cena 4,20 złŹródło: Świat kobiety