Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa kokosowo-imbirowa"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 858
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1950
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 445
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 858
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1950
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 445
Składniki
Mięso przełóż do miski, dodaj posiekaną cebulę. 2 dag korzenia imbiru zetrzyj na tarce, wyciśnij sok. Dodaj do mięsa, wymieszaj. Masę dopraw do smaku solą. Odstaw na 15 minut.
Marchewkę oczyść, pokrój w plasterki. Umyty brokuł podziel na różyczki. Poszatkuj drugą obraną cebulę. Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem, posmaruj wodą. Z masy mięsnej formuj małe pulpeciki. Ułóż je na blasze. Wstaw do piekarnika. Piecz 8 minut w temp. 200 st.
W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej olej. Zeszklij na nim posiekaną cebulę. Dodaj marchewkę i pastę curry, przesmaż, zalej wywarem. Dodaj po pół łyżeczki skórki z cytryny i z limonki. Gotuj 10 minut. Dodaj brokuły. Gotuj jeszcze 5 min.
Wlej mleczko kokosowe, wymieszaj starannie. Resztę korzenia imbiru obierz, zetrzyj na tarce. Dodaj do zupy. Wrzuć upieczone pulpeciki. Gotuj razem jeszcze kilka minut. Dopraw solą. Ozdób kolendrą.
czas ok. 60 min; porcja – 550 kcal, cena 4,20 złŹródło: Świat kobiety