Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa kokosowo-imbirowa"
Orzeźwiający napój jabłkowy z odrobiną octu jabłkowego, opcjonalnie można rów...
Odsłon: 4993
Aby przygotować domowe piwo imbirowe, napój znany z amerykańskich filmów oraz...
Odsłon: 5108
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 234
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 111
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 234
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 111
Składniki
Mięso przełóż do miski, dodaj posiekaną cebulę. 2 dag korzenia imbiru zetrzyj na tarce, wyciśnij sok. Dodaj do mięsa, wymieszaj. Masę dopraw do smaku solą. Odstaw na 15 minut.
Marchewkę oczyść, pokrój w plasterki. Umyty brokuł podziel na różyczki. Poszatkuj drugą obraną cebulę. Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem, posmaruj wodą. Z masy mięsnej formuj małe pulpeciki. Ułóż je na blasze. Wstaw do piekarnika. Piecz 8 minut w temp. 200 st.
W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej olej. Zeszklij na nim posiekaną cebulę. Dodaj marchewkę i pastę curry, przesmaż, zalej wywarem. Dodaj po pół łyżeczki skórki z cytryny i z limonki. Gotuj 10 minut. Dodaj brokuły. Gotuj jeszcze 5 min.
Wlej mleczko kokosowe, wymieszaj starannie. Resztę korzenia imbiru obierz, zetrzyj na tarce. Dodaj do zupy. Wrzuć upieczone pulpeciki. Gotuj razem jeszcze kilka minut. Dopraw solą. Ozdób kolendrą.
czas ok. 60 min; porcja – 550 kcal, cena 4,20 złŹródło: Świat kobiety
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa krem z białych szparagów z koperkiem
Zupy
Zupa naleśnikowa
Zupy
Zupa porowa z mięsem mielonym
Zupy
Zupa szpinakowa
Zupa krem z białych szparagów z koperkiem
Prosta i smaczna zupa krem z białych szparagów z dodatkiem koperku. W maju ko...
Odsłon: 105
Zupa naleśnikowa
Esencjonalny bulion wołowy podany z naleśnikami to fantastyczny pomysł na dan...
Odsłon: 4390