Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle pożywna, sycąca, a przede wszystkim jest KOPALNIĄ WITAMIN!!:D
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33355
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9712
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2188
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4182
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 930
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33355
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9712
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2188
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4182
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 930
Składniki
Do gotującego się wywaru dodajemy oczyszczone warzywa. Po 10 minutach dodajemy groszek. Gotujemy tak długo, aż warzywa będą miękkie. Po ugotowania przekładamy wszystkie warzywa do osobnego naczynia i miksujemy.
Dodajemy posiekany czosnek i przyprawy. Następnie dolewamy bulion pozostały z gotowania- dolewamy go tyle, aby konsystencja zupy nam odpowiadała( powinna osiągnąć konsystencję lekkiego kremu). Doprawiamy śmietanką do smaku i podajemy;) najlepiej smakuje z grzankami wykonanymi z czerstwej bułki podsmażanej na maśle.