Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle pożywna, sycąca, a przede wszystkim jest KOPALNIĄ WITAMIN!!:D
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1263
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 646
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1364
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1263
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 646
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1364
Składniki
Do gotującego się wywaru dodajemy oczyszczone warzywa. Po 10 minutach dodajemy groszek. Gotujemy tak długo, aż warzywa będą miękkie. Po ugotowania przekładamy wszystkie warzywa do osobnego naczynia i miksujemy.
Dodajemy posiekany czosnek i przyprawy. Następnie dolewamy bulion pozostały z gotowania- dolewamy go tyle, aby konsystencja zupy nam odpowiadała( powinna osiągnąć konsystencję lekkiego kremu). Doprawiamy śmietanką do smaku i podajemy;) najlepiej smakuje z grzankami wykonanymi z czerstwej bułki podsmażanej na maśle.