Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, lekka zupa - krem z kalafiora. Polecam ze świeżą bagietką z masełkiem :)
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208912
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 471
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208912
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 471
Składniki
Do lekko osolonej wody (jeśli stosuję Ziarenka Smaku to z solą ostrożnie bo przyprawa jest słona) wrzucić skrzydełka, listek laurowy i ziele angielskie i gotować. Warzywa pokroić i dodawać do gotującej wody w kolejności wg najtwardszych. Doprawić Ziarenkami Smaku, pieprzem, koperkiem i gotować do miękkości. Na koniec zupkę zabielić jogurtem naturalnym.
Zmiksować zupę blenderem. Podawać z grzankami, tostami lub świeżą bagietką z masełkiem. Smacznego !