Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa-krem z łososiem"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414107
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2237
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414107
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2237
Składniki
Bób umyj pod bieżącą wodą. Ziemniaki obierz, opłucz i pokrój w kostkę. Wrzuć warzywa do garnka z klarownym bulionem (odlej 2 łyżki na później), dopraw solą oraz pieprzem i gotuj na małym ogniu do miękkości składników.
Pod koniec dorzuć posiekany koperek i zeszkloną na maśle cebulkę. Zmiksuj całość za pomocą blendera. Ponownie podgrzej przygotowany krem i dolej śmietankę roztrzepaną z małą ilością pozostawionego bulionu. Zupę wymieszaj i rozlej do miseczek. Każdą porcję udekoruj małym plasterkiem łososia.Źródło: Kurier TV