Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa-krem z łososiem"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10851
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6229
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5382
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13156
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4890
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10851
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6229
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5382
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13156
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4890
Składniki
Bób umyj pod bieżącą wodą. Ziemniaki obierz, opłucz i pokrój w kostkę. Wrzuć warzywa do garnka z klarownym bulionem (odlej 2 łyżki na później), dopraw solą oraz pieprzem i gotuj na małym ogniu do miękkości składników.
Pod koniec dorzuć posiekany koperek i zeszkloną na maśle cebulkę. Zmiksuj całość za pomocą blendera. Ponownie podgrzej przygotowany krem i dolej śmietankę roztrzepaną z małą ilością pozostawionego bulionu. Zupę wymieszaj i rozlej do miseczek. Każdą porcję udekoruj małym plasterkiem łososia.Źródło: Kurier TV