Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa-krem z łososiem

Zupa-krem z łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8458

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "Zupa-krem z łososiem"

Składniki

  • kilogram bobu
  • 2 duże ziemniaki
  • łagodna cebula
  • pół pęczka koperku
  • litr bulionu warzywnego
  • śmietanka kremówka do zupy
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • 5 dag wędzonego łososia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa-krem z łososiem

Przygotowanie

  1. Bób umyj pod bieżącą wodą. Ziemniaki obierz, opłucz i pokrój w kostkę. Wrzuć warzywa do garnka z klarownym bulionem (odlej 2 łyżki na później), dopraw solą oraz pieprzem i gotuj na małym ogniu do miękkości składników.

  2. Pod koniec dorzuć posiekany koperek i zeszkloną na maśle cebulkę. Zmiksuj całość za pomocą blendera. Ponownie podgrzej przygotowany krem i dolej śmietankę roztrzepaną z małą ilością pozostawionego bulionu. Zupę wymieszaj i rozlej do miseczek. Każdą porcję udekoruj małym plasterkiem łososia.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń