Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa krem z opiekanych warzyw"
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6466
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2056
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6466
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2056
 
         
        Składniki
Warzywa umyj, nie obieraj. Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, skrop oliwą, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180° C i piecz około 30 minut. Odstaw do wystudzenia. Gdy wystygną, obierz.
Ziemniaki i seler przełóż do rondla i zmiksuj. Dodaj oregano, wlej bulion, przypraw do smaku. Zagotuj.
Marchewkę i pietruszkę pokrój w małą kosteczkę, a por w plasterki. Warzywa dodaj do zupy i wymieszaj. Zupę podawaj na gorąco posypaną natką pietruszki i doprawioną śmietaną.Źródło: Na żywo