Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa krem z opiekanych warzyw"
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 668
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2604
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1254
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2331
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 668
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2604
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1254
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2331
Składniki
Warzywa umyj, nie obieraj. Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, skrop oliwą, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180° C i piecz około 30 minut. Odstaw do wystudzenia. Gdy wystygną, obierz.
Ziemniaki i seler przełóż do rondla i zmiksuj. Dodaj oregano, wlej bulion, przypraw do smaku. Zagotuj.
Marchewkę i pietruszkę pokrój w małą kosteczkę, a por w plasterki. Warzywa dodaj do zupy i wymieszaj. Zupę podawaj na gorąco posypaną natką pietruszki i doprawioną śmietaną.Źródło: Na żywo