Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa krem z opiekanych warzyw"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5578
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1059
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12128
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5150
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1497
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5578
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1059
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12128
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5150
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1497
Składniki
Warzywa umyj, nie obieraj. Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, skrop oliwą, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180° C i piecz około 30 minut. Odstaw do wystudzenia. Gdy wystygną, obierz.
Ziemniaki i seler przełóż do rondla i zmiksuj. Dodaj oregano, wlej bulion, przypraw do smaku. Zagotuj.
Marchewkę i pietruszkę pokrój w małą kosteczkę, a por w plasterki. Warzywa dodaj do zupy i wymieszaj. Zupę podawaj na gorąco posypaną natką pietruszki i doprawioną śmietaną.Źródło: Na żywo