Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa krem z opiekanych warzyw"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1066
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 142
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1066
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 142
Składniki
Warzywa umyj, nie obieraj. Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, skrop oliwą, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180° C i piecz około 30 minut. Odstaw do wystudzenia. Gdy wystygną, obierz.
Ziemniaki i seler przełóż do rondla i zmiksuj. Dodaj oregano, wlej bulion, przypraw do smaku. Zagotuj.
Marchewkę i pietruszkę pokrój w małą kosteczkę, a por w plasterki. Warzywa dodaj do zupy i wymieszaj. Zupę podawaj na gorąco posypaną natką pietruszki i doprawioną śmietaną.Źródło: Na żywo