Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa krem z opiekanych warzyw"
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336682
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3994
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423120
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2588
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336682
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3994
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423120
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2588
Składniki
Warzywa umyj, nie obieraj. Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, skrop oliwą, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180° C i piecz około 30 minut. Odstaw do wystudzenia. Gdy wystygną, obierz.
Ziemniaki i seler przełóż do rondla i zmiksuj. Dodaj oregano, wlej bulion, przypraw do smaku. Zagotuj.
Marchewkę i pietruszkę pokrój w małą kosteczkę, a por w plasterki. Warzywa dodaj do zupy i wymieszaj. Zupę podawaj na gorąco posypaną natką pietruszki i doprawioną śmietaną.Źródło: Na żywo