Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z pieczonych ziemniaków

Zupa krem z pieczonych ziemniaków

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 33

Dodano:

Odsłon: 847

pracochlonne ale pyszne

Składniki

  • ziemniaki, 1/4 kg
  • Kalafior, 1/4 kg
  • seler, 20 dag
  • mleko kokosowe, 1/2 szklanki
  • curry, 1 łyżeczka
  • pieprz czarny, 1/4 łyżeczki
  • woda, 3/4 litra
  • sól, 1 łyżeczka
  • oliwa, 4 łyżki
  • pieczywo, 3-4 kromki
  • gałka muszkatałowa, według uznania
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Zupa krem z pieczonych ziemniaków

Przygotowanie

  1. ziemniaki upiec z oliwą i gałką muszkatałową

  2. w rondlu podsmażyć na oliwie przyprawy, dorzucić drobno pokrojone kawałki selera i kalafiora, zalać wodą i dusić na średnim ogniu aż zmiękną

  3. dodać sól i pokrojone pieczone ziemniaki, gotować jeszcze kilka minut, następnie zmiksować i gotowe

  4. kromki chleba pokroić na mniejsze części i zrobić grzanki

  5. zupę podawać z mlekiem kokosowym i grzankami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń