Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to pierwsza przygotowana prze zemnie zupa - krem. Nigdy wcześniej nie gotowałam nic z soczewicą, ale myślę, że w moim menu będzie gościć dość często.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10394
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4244
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423520
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10394
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4244
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423520
Składniki
Warzywa obrać, marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na jarzynce. Cebule pokroić w drobną kostkę. W garnku roztopić 1 łyżkę masła, wrzucić cebulę i delikatnie ją zeszklić (nie rumienić), dodać tarte warzywa, smażyć razem 2 minuty.
Wlać zimny bulion, przykryć i zagotować. Wsypać soczewicę, gotować ok. 15-20 min. wlać przecier pomidorowy, dodać przyprawy, zagotować.
Całość zblendować. Krem można podać z łyżką gęstej śmietany lub jogurtu greckiego. Zupę - krem podaję z chlebkiem Naan