Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to pierwsza przygotowana prze zemnie zupa - krem. Nigdy wcześniej nie gotowałam nic z soczewicą, ale myślę, że w moim menu będzie gościć dość często.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18716
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6860
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18716
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6860
Składniki
Warzywa obrać, marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na jarzynce. Cebule pokroić w drobną kostkę. W garnku roztopić 1 łyżkę masła, wrzucić cebulę i delikatnie ją zeszklić (nie rumienić), dodać tarte warzywa, smażyć razem 2 minuty.
Wlać zimny bulion, przykryć i zagotować. Wsypać soczewicę, gotować ok. 15-20 min. wlać przecier pomidorowy, dodać przyprawy, zagotować.
Całość zblendować. Krem można podać z łyżką gęstej śmietany lub jogurtu greckiego. Zupę - krem podaję z chlebkiem Naan