Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to pierwsza przygotowana prze zemnie zupa - krem. Nigdy wcześniej nie gotowałam nic z soczewicą, ale myślę, że w moim menu będzie gościć dość często.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10949
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6275
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5397
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13226
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4977
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10949
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6275
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5397
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13226
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4977
Składniki
Warzywa obrać, marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na jarzynce. Cebule pokroić w drobną kostkę. W garnku roztopić 1 łyżkę masła, wrzucić cebulę i delikatnie ją zeszklić (nie rumienić), dodać tarte warzywa, smażyć razem 2 minuty.
Wlać zimny bulion, przykryć i zagotować. Wsypać soczewicę, gotować ok. 15-20 min. wlać przecier pomidorowy, dodać przyprawy, zagotować.
Całość zblendować. Krem można podać z łyżką gęstej śmietany lub jogurtu greckiego. Zupę - krem podaję z chlebkiem Naan