Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa krem z selera naciowego"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 371
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 166
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 371
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 166
Składniki
Warzywa oczyszczam, myję, seler opłukuję. Wszystko kroję w małe kawałki, zalewam bulionem i gotuję na wolnym ogniu do miękkości.
Z wywaru wyjmuję marchew, tnę ją w plasterki. Pozostałą zupę i połowę bazylii miksuję na krem. Zagotowuję z masłem i marchwią, przyprawiam do smaku.
Podaję gorącą, posypaną groszkiem ptysiowym, płatkami migdałowymi zrumienionymi na suchej patelni i resztą świeżej bazylii.Źródło: Kobieta i życie