Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa krem z selera naciowego"
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 101
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1216
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 206
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 101
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1216
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 206
Składniki
Warzywa oczyszczam, myję, seler opłukuję. Wszystko kroję w małe kawałki, zalewam bulionem i gotuję na wolnym ogniu do miękkości.
Z wywaru wyjmuję marchew, tnę ją w plasterki. Pozostałą zupę i połowę bazylii miksuję na krem. Zagotowuję z masłem i marchwią, przyprawiam do smaku.
Podaję gorącą, posypaną groszkiem ptysiowym, płatkami migdałowymi zrumienionymi na suchej patelni i resztą świeżej bazylii.Źródło: Kobieta i życie