Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa krem z selera naciowego"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 846
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8985
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1322
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10588
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4769
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 846
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8985
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1322
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10588
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4769
Składniki
Warzywa oczyszczam, myję, seler opłukuję. Wszystko kroję w małe kawałki, zalewam bulionem i gotuję na wolnym ogniu do miękkości.
Z wywaru wyjmuję marchew, tnę ją w plasterki. Pozostałą zupę i połowę bazylii miksuję na krem. Zagotowuję z masłem i marchwią, przyprawiam do smaku.
Podaję gorącą, posypaną groszkiem ptysiowym, płatkami migdałowymi zrumienionymi na suchej patelni i resztą świeżej bazylii.Źródło: Kobieta i życie