Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa krem z selera naciowego"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1774
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1544
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1517
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1871
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1774
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1544
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1517
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1871
Składniki
Warzywa oczyszczam, myję, seler opłukuję. Wszystko kroję w małe kawałki, zalewam bulionem i gotuję na wolnym ogniu do miękkości.
Z wywaru wyjmuję marchew, tnę ją w plasterki. Pozostałą zupę i połowę bazylii miksuję na krem. Zagotowuję z masłem i marchwią, przyprawiam do smaku.
Podaję gorącą, posypaną groszkiem ptysiowym, płatkami migdałowymi zrumienionymi na suchej patelni i resztą świeżej bazylii.Źródło: Kobieta i życie