Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielono mi ...................aaa
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27370
Polecam, pychota.
Odsłon: 266
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 123
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27370
Polecam, pychota.
Odsłon: 266
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 123
Składniki
Obrane i umyte ziemniaki pokroić w kostkę i razem z groszkiem zalać 1 litrem wody. Ugotować i przestudzić. Całość zmiksować blenderem na jednolitą masę. Kostkę rosołową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, wlać do zupy i dokładnie wymieszać lub zmiksować. Gdyby zupa była zbyt gęsta to rozrzedzić ją gorącą wodą do porządanej konsystencji. Całość doprawić do smaku mielonym białym pieprzem oraz solą, dokładnie wymieszać i podgrzać (nie trzeba gotować). Zupę rozlać na 4 talerze. Każdą porcję ozdobić kleksem z 1 łyżki kwaśnej śmietany i posypać natką pietruszki.;)