Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 248
Dodano: 10.08.2010
Odsłon: 8671
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Obrane i umyte ziemniaki pokroić w kostkę i razem z groszkiem zalać 1 litrem wody. Ugotować i przestudzić. Całość zmiksować blenderem na jednolitą masę. Kostkę rosołową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, wlać do zupy i dokładnie wymieszać lub zmiksować. Gdyby zupa była zbyt gęsta to rozrzedzić ją gorącą wodą do porządanej konsystencji. Całość doprawić do smaku mielonym białym pieprzem oraz solą, dokładnie wymieszać i podgrzać (nie trzeba gotować). Zupę rozlać na 4 talerze. Każdą porcję ozdobić kleksem z 1 łyżki kwaśnej śmietany i posypać natką pietruszki.;)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

foodie87 10 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
uwielbiam ta zupkę :0 z grzaneczkami14 Kto głosował? | Odpowiedz