Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielono mi ...................aaa
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13918
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1602
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15604
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6348
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13918
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1602
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15604
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6348
Składniki
Obrane i umyte ziemniaki pokroić w kostkę i razem z groszkiem zalać 1 litrem wody. Ugotować i przestudzić. Całość zmiksować blenderem na jednolitą masę. Kostkę rosołową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, wlać do zupy i dokładnie wymieszać lub zmiksować. Gdyby zupa była zbyt gęsta to rozrzedzić ją gorącą wodą do porządanej konsystencji. Całość doprawić do smaku mielonym białym pieprzem oraz solą, dokładnie wymieszać i podgrzać (nie trzeba gotować). Zupę rozlać na 4 talerze. Każdą porcję ozdobić kleksem z 1 łyżki kwaśnej śmietany i posypać natką pietruszki.;)