Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Składniki
Cebulę i marchew obrać, paprykę pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w małą kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości masła z dodatkiem oleju (olej zapobiegnie przypaleniu się masła). Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, dodać do warzyw i wszystko opruszyć papryką w proszku i cukrem oraz podlać wodą z 3 puszek kukurydzy i dusić ok. 15 min.
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niewielką kostkę, wrzucić na gotujący sie wrzątek z dodatkiem kostek rosołowych, vegety, pieprzu i czosnku w proszku. Gdy będą prawie miękkie, dodać uduszone warzywa i kukurydze z puszek wraz z zalewami. Gotować do miękkości ziemniaków.
Zupę podawać z solidną łyżką śmietany i posypana posiekaną natką pietruszki.
(zupę można, oczywiście ugotować na ulubionym mięsie, a śmietanę można dodać po skończeniu gotowania zupy do całości w garnku zahartowując ją wcześniej, by się nie zważyła)
Smacznego!