Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosto-szybko-pyszne :D
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2498
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 467
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 1343
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 717
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2498
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 467
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 1343
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 717
Składniki
Do dużego garnka wrzucamy leczo ze słoika (gramatura wg uznania), dodajemy 2 puszki pokrojonych pomidorów bez skórki, odsączoną kukurydzę i fasolę z puszki.
Mielone mięsko wrzucamy na rozgrzaną patelnię i podsmażamy ok. 5 minut, dodając do niego w międzyczasie sól, pieprz i ok. 3 łyżek przyprawy do dań meksykańskich.
Do podsmażonego mięsa dodajemy pokrojone w niedużą kostkę: cebulę, pieczarki i paprykę. Podsmażamy razem jeszcze ok. 15 minut aż wszystko będzie gotowe, co jak najbardziej da się zaobserwować wzrokowo ;)
Zawartość patelni dodajemy do zawartości garnka i gotujemy wszystko razem. Jeśli zawartość jest zbyt gęsta dodajemy 0,5 - 1 litra (wg uznania) wywaru z kostki rosołowej i w razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku.
Dla wytrwałych i "ognioodpornych" polecam dodanie papryczki chili :D
SMACZNEGO