Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosto-szybko-pyszne :D
Polecam.
Odsłon: 315
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 327
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 254
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 144
Polecam.
Odsłon: 315
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 327
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 254
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 144
Składniki
Do dużego garnka wrzucamy leczo ze słoika (gramatura wg uznania), dodajemy 2 puszki pokrojonych pomidorów bez skórki, odsączoną kukurydzę i fasolę z puszki.
Mielone mięsko wrzucamy na rozgrzaną patelnię i podsmażamy ok. 5 minut, dodając do niego w międzyczasie sól, pieprz i ok. 3 łyżek przyprawy do dań meksykańskich.
Do podsmażonego mięsa dodajemy pokrojone w niedużą kostkę: cebulę, pieczarki i paprykę. Podsmażamy razem jeszcze ok. 15 minut aż wszystko będzie gotowe, co jak najbardziej da się zaobserwować wzrokowo ;)
Zawartość patelni dodajemy do zawartości garnka i gotujemy wszystko razem. Jeśli zawartość jest zbyt gęsta dodajemy 0,5 - 1 litra (wg uznania) wywaru z kostki rosołowej i w razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku.
Dla wytrwałych i "ognioodpornych" polecam dodanie papryczki chili :D
SMACZNEGO