Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosto-szybko-pyszne :D
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 165
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 58
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 165
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 58
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Składniki
Do dużego garnka wrzucamy leczo ze słoika (gramatura wg uznania), dodajemy 2 puszki pokrojonych pomidorów bez skórki, odsączoną kukurydzę i fasolę z puszki.
Mielone mięsko wrzucamy na rozgrzaną patelnię i podsmażamy ok. 5 minut, dodając do niego w międzyczasie sól, pieprz i ok. 3 łyżek przyprawy do dań meksykańskich.
Do podsmażonego mięsa dodajemy pokrojone w niedużą kostkę: cebulę, pieczarki i paprykę. Podsmażamy razem jeszcze ok. 15 minut aż wszystko będzie gotowe, co jak najbardziej da się zaobserwować wzrokowo ;)
Zawartość patelni dodajemy do zawartości garnka i gotujemy wszystko razem. Jeśli zawartość jest zbyt gęsta dodajemy 0,5 - 1 litra (wg uznania) wywaru z kostki rosołowej i w razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku.
Dla wytrwałych i "ognioodpornych" polecam dodanie papryczki chili :D
SMACZNEGO