Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa meksykańska z awokado

Zupa meksykańska z awokado

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12883

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Zupa meksykańska z awokado"

Składniki

  • 40 dag wieprzowego mięsa mielonego
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • po 2 czerwone papryki, czerwone cebule, pomidory
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • awokado
  • olej do smażenia
  • natka pietruszki
  • 2 liście laurowe i ziele angielskie
  • pół łyżeczki majeranku
  • słodka i ostra papryka do smaku
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebule i papryki pokrój w kostkę. Cebulę zeszklij na oleju, dodaj mięso, majeranek, smaż 15 minut. Włóż papryki, smaż 10 minut. Wlej 1,2 l wody, dodaj liście laurowe, ziele angielskie. Całość duś 20 minut.

  2. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory, koncentrat pomidorowy, fasolę i kukurydzę. Zupę przypraw do smaku. Gotuj ją na małym ogniu przez 30 minut. Gotową podawaj z plastrami awokado, udekorowaną posiekaną natką pietruszki.

  3. CZAS: około 1,5 godziny

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń