Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna! rozgrzewająca.. nic więcej nie powiem :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 217
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 217
Składniki
Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojony w kostkę boczek lub wędzonkę. Kolejno dodajemy obrane i pokrojone w kostkę: marchew, seler, cebulę i ziemniaki.
Smażymy, mieszając przez 15 minut. Następnie zalewamy 6 szklankami wody, dodajemy pokrojoną w paski cukinie, drobno posiekaną kapustę i wsypujemy ryż. Doprawiamy solą i gotujemy tak długo, aż ryż będzie prawie miękki. Następnie dodajemy koncentrat, groszek, żółty ser, starty czosnek i pokrojone zioła, sól i pieprz do smaku. Gotujemy przez 5 minut i podajemy.