Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7886
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1133
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13654
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7886
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1133
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13654
Składniki
Ubic sztywną pianę z białek,dodając pod koniec ubijania trochę cukru
Mleko zagotować do wrzącego wkładac łyżka pianę,po chwili gotowania wyjmować ją łyżką cedzakową na talerz
Żółtka utrzeć z cukrem do białości ,po czym po trochu wlewać do nich gorące mleko ,nie przerywając ucierania
Dodać cukier waniliowy lub utartą w moździerzu wanilię, Rozlewać zupę - gorącą lub ostudzoną- na talerze z piankami