Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko zmodyfikowana zupa w/g przepisu Pani Jagoda50. Modyfikacje wprowadzone ze względu na brak niektórych produktów.
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 65
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 71
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 375
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2588
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 65
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 71
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 375
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2588
Składniki
PRZYGOTOWANIE: Wodę z mięsem wstawiamy na kuchnię i gotujemy na średnim ogniu, po około 20 minutach dodajemy: liść laurowy i ziele angielskie, sól, pieprz do smaku. Do wywaru dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę około 1-1,5 cm i gotujemy około 10 minut. Ogórki podduszamy na maśle. Wrzucamy do wywaru z ziemniakami. Dodajemy kostkę/i bulionu, w zależności od wymagań intensywności smaku. Marchew i paprykę kroimy w kosteczkę około 5 mm, cebulę w piórka. Marchew podduszamy (na maśle lub oleju) lekkiego zmiękczenia, dodajemy paprykę doprawiamy do smaku i dusimy razem kilka minut. Dodajemy do zupy. Doprawiamy maggi. Cebulę szklimy na patelni (na maśle lub oleju), doprawiamy do smaku, dusimy kilka minut. Mięso wyjmujemy z zupy, kroimy na plastry, obsmażamy na patelni na oleju i wrzucamy z powrotem do zupy. Patelnię zalewamy wodą (około 150 ml) zagrzewamy dla odzyskania smaku i wlewamy do zupy. Gotujemy 5-10 minut.
PROPOZYCJA PODANIA: Nalewamy zupę do talerzy, nakładamy kawałek mięsa, posypujemy natką pietruszki, dodajemy 1-2 łyżeczki śmietany.