Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki to tzw. grzyby z Paryża. Wokół Paryża rozciągają się piękne pola i na nich rosną morza pieczarek. Ja tym razem nie pojechałem po pieczarki do Francji, a kupiłem je w sklepie spożywczym koło domu. Następnym razem trochę ich przywiozę i wymyślę dla Was jakieś pieczarkowo - paryżowe główne danie :) A teraz pora na zupkę paryską!
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1014
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 69
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 412
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 719
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2912
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1014
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 69
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 412
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 719
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2912
Składniki
Wstaw w garnku 400 ml wody. Będziesz w nim robił rosół wołowy.
Posiekaj pieczarki w plasterki.
Włóż do drugiego garnka margarynę, gdy się całkowicie rozpuści, dodaj do garnka pieczarki. Aby się szybciej podsmażyły dodaj do nich sól. Powinny się smażyć około 4 minut.
Do garnka z wodą włóż kostkę Rosół wołowy KNORR i gotuj przez 1 minutę. Następnie wyłącz ogień.
Wlej rosół do garnka z pieczarkami. Następnie dodaj śmietany i obniż ogień na minimum. Gotuj tak całość przez 10 minut.
Teraz zmiksuj zupę przy pomocy twistera. Zrobi się piękny krem pieczarkowy.
Dolej do kremu białe wino i dobrze wymieszaj. Pamiętaj, że wino dodaje się po zmiksowaniu zupy na krem, nie wcześniej!
Dodaj sól i pieprz oraz gałkę muszkatołową.
Ozdób krem liśćmi pietruszki.