Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki to tzw. grzyby z Paryża. Wokół Paryża rozciągają się piękne pola i na nich rosną morza pieczarek. Ja tym razem nie pojechałem po pieczarki do Francji, a kupiłem je w sklepie spożywczym koło domu. Następnym razem trochę ich przywiozę i wymyślę dla Was jakieś pieczarkowo - paryżowe główne danie :) A teraz pora na zupkę paryską!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 685
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 93
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 685
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 93
Składniki
Wstaw w garnku 400 ml wody. Będziesz w nim robił rosół wołowy.
Posiekaj pieczarki w plasterki.
Włóż do drugiego garnka margarynę, gdy się całkowicie rozpuści, dodaj do garnka pieczarki. Aby się szybciej podsmażyły dodaj do nich sól. Powinny się smażyć około 4 minut.
Do garnka z wodą włóż kostkę Rosół wołowy KNORR i gotuj przez 1 minutę. Następnie wyłącz ogień.
Wlej rosół do garnka z pieczarkami. Następnie dodaj śmietany i obniż ogień na minimum. Gotuj tak całość przez 10 minut.
Teraz zmiksuj zupę przy pomocy twistera. Zrobi się piękny krem pieczarkowy.
Dolej do kremu białe wino i dobrze wymieszaj. Pamiętaj, że wino dodaje się po zmiksowaniu zupy na krem, nie wcześniej!
Dodaj sól i pieprz oraz gałkę muszkatołową.
Ozdób krem liśćmi pietruszki.