Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 110
Dodano: 23.11.2007
Odsłon: 4592
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Wstaw w garnku 400 ml wody. Będziesz w nim robił rosół wołowy.
Posiekaj pieczarki w plasterki.
Włóż do drugiego garnka margarynę, gdy się całkowicie rozpuści, dodaj do garnka pieczarki. Aby się szybciej podsmażyły dodaj do nich sól. Powinny się smażyć około 4 minut.
Do garnka z wodą włóż kostkę Rosół wołowy KNORR i gotuj przez 1 minutę. Następnie wyłącz ogień.
Wlej rosół do garnka z pieczarkami. Następnie dodaj śmietany i obniż ogień na minimum. Gotuj tak całość przez 10 minut.
Teraz zmiksuj zupę przy pomocy twistera. Zrobi się piękny krem pieczarkowy.
Dolej do kremu białe wino i dobrze wymieszaj. Pamiętaj, że wino dodaje się po zmiksowaniu zupy na krem, nie wcześniej!
Dodaj sól i pieprz oraz gałkę muszkatołową.
Ozdób krem liśćmi pietruszki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Ivona 28 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
Co poeta miał na myśli pisząc "twister" ? O blender chyba chodziło.0 Kto głosował? | Odpowiedz