Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A oto prosty przepis na zupę pomidorową. Każdy pewnie ma swój ulubiony smak tejże popularnej zupy, a ja przedstawiam ją w swojej wersji. - odmrożona porcja rosołu (jak gotuję rosół to gotuję duży garnek i częśc rosołu dzielę na pojemniki i zamrażam w ten sposób uzyskując bazę do różnych zup co sprawia, że obiad jest gotowy szybciej) - 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego - 1 łyżka słodkiej papryki - 1 łyżka keczupu pikantnego - 4 łyżki śmietany - sól - pieprz - makaron, ryż, groszek ptysiowy (do wyboru) Do garnka wlewany odmorożoną porcję gotowego rosołu. Dodajemy pozostałe składniki oprócz śmietany i gotujemy 15-20 minut. W kubku mieszkamy śmietanę z zupą (1 łyżka wazowa) i zabielamy całą zupę w garnku. I GOTOWE
Składniki
Do garnka wlewany odmorożoną porcję gotowego rosołu. Dodajemy pozostałe składniki oprócz śmietany i gotujemy 15-20 minut. W kubku mieszkamy śmietanę z zupą (1 łyżka wazowa) i zabielamy całą zupę w garnku. I GOTOWE