Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa pomidorowa z bazylią"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 356
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3847
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1328
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 356
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3847
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1328
Składniki
Włoszczyznę oczyść, umyj i posiekaj, tak samo cebulę oraz czosnek. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Do dużego garnka włóż włoszczyznę, zalej wodą, dodaj zioła i rozpuszczoną kostkę rosołową. Gotuj ok. 30 min.
Na patelni na maśle podsmaż cebulę i czosnek. Dodaj pomidory, wymieszaj i chwilkę podsmaż.
Pomidory przetrzyj przez sito i dodaj do wywaru warzywnego. Dopraw zupę pieprzem, solą i całość gotuj jeszcze 5 minut. Odłóż kilka listków bazylii do dekoracji, resztę poszatkuj wraz z natką i dodaj do zupy.
Zupę podawaj z makaronem lub ryżem. Udekoruj kleksem śmietany i listkami bazylii.Źródło: Tele Tydzień