Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa pomidorowa z bazylią"
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8266
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2841
Polecam.
Odsłon: 1481
Polecam.
Odsłon: 439
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8266
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2841
Polecam.
Odsłon: 1481
Polecam.
Odsłon: 439
Składniki
Włoszczyznę oczyść, umyj i posiekaj, tak samo cebulę oraz czosnek. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Do dużego garnka włóż włoszczyznę, zalej wodą, dodaj zioła i rozpuszczoną kostkę rosołową. Gotuj ok. 30 min.
Na patelni na maśle podsmaż cebulę i czosnek. Dodaj pomidory, wymieszaj i chwilkę podsmaż.
Pomidory przetrzyj przez sito i dodaj do wywaru warzywnego. Dopraw zupę pieprzem, solą i całość gotuj jeszcze 5 minut. Odłóż kilka listków bazylii do dekoracji, resztę poszatkuj wraz z natką i dodaj do zupy.
Zupę podawaj z makaronem lub ryżem. Udekoruj kleksem śmietany i listkami bazylii.Źródło: Tele Tydzień