Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa porowa z grzankami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10927
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4862
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 992
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9401
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1394
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10927
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4862
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 992
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9401
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1394
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Pory dokładnie umyj i pokrój w plastry.
Na patelni rozgrzej masło, dodaj por i duś na małym ogniu kilka minut, następnie przełóż do garnka. Na patelni rozpuść łyżkę masła i zrumień ziemniaki.
Wrzuć ziemniaki do garnka i zalej zimnym bulionem. Gotuj 30 min, a pod koniec odlej do miseczki kilka chochli. Zupę w garnku dopraw solą, pieprzem i gałką.
Odlaną przestudzoną część zmiksuj z serkiem topionym i dodaj do reszty zupy, mieszając. Podawaj z grzankami natartymi ząbkiem czosnku.Źródło: Takie jest życie