Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336679
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3971
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423096
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2579
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336679
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3971
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423096
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2579
Składniki
Ziemniaki, seler, pietruszkę i marchew obrac, opłukać i pokroić na kawałki. Zalać 1,5 l zimnej wody i zagotować. Pora oczyścić, opłukać i pokroić na krążki. Zeszklić na patelni z rozpuszczonym masłem, opruszyć mąką. Dodać do gotującego się wywaru razem z kostką rosołową. Całość gotować na mały ogniu do czasu, aż warzywa staną się miękkie. Warzywa posiekac za pomocą blendera. Ponownie podgrzać, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zabielic śmietanką, podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Zupa będzie miała wyraźniejszy smak jeśli posypiemy ją parmezamem lub ostrym startym serem. Smacznego:)