Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 318
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15074
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3030
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 318
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15074
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3030
Składniki
Ziemniaki, seler, pietruszkę i marchew obrac, opłukać i pokroić na kawałki. Zalać 1,5 l zimnej wody i zagotować. Pora oczyścić, opłukać i pokroić na krążki. Zeszklić na patelni z rozpuszczonym masłem, opruszyć mąką. Dodać do gotującego się wywaru razem z kostką rosołową. Całość gotować na mały ogniu do czasu, aż warzywa staną się miękkie. Warzywa posiekac za pomocą blendera. Ponownie podgrzać, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zabielic śmietanką, podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Zupa będzie miała wyraźniejszy smak jeśli posypiemy ją parmezamem lub ostrym startym serem. Smacznego:)