Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 732
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 291
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 45
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 732
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 291
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 45
Składniki
Ziemniaki, seler, pietruszkę i marchew obrac, opłukać i pokroić na kawałki. Zalać 1,5 l zimnej wody i zagotować. Pora oczyścić, opłukać i pokroić na krążki. Zeszklić na patelni z rozpuszczonym masłem, opruszyć mąką. Dodać do gotującego się wywaru razem z kostką rosołową. Całość gotować na mały ogniu do czasu, aż warzywa staną się miękkie. Warzywa posiekac za pomocą blendera. Ponownie podgrzać, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zabielic śmietanką, podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Zupa będzie miała wyraźniejszy smak jeśli posypiemy ją parmezamem lub ostrym startym serem. Smacznego:)