Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3803
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414542
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2329
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3803
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414542
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2329
Składniki
Ziemniaki, seler, pietruszkę i marchew obrac, opłukać i pokroić na kawałki. Zalać 1,5 l zimnej wody i zagotować. Pora oczyścić, opłukać i pokroić na krążki. Zeszklić na patelni z rozpuszczonym masłem, opruszyć mąką. Dodać do gotującego się wywaru razem z kostką rosołową. Całość gotować na mały ogniu do czasu, aż warzywa staną się miękkie. Warzywa posiekac za pomocą blendera. Ponownie podgrzać, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zabielic śmietanką, podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Zupa będzie miała wyraźniejszy smak jeśli posypiemy ją parmezamem lub ostrym startym serem. Smacznego:)