Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To, że ser lubi piwo a piwo ser wszyscy wiemy od dawna.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1454
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7364
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2859
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1454
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7364
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2859
Składniki
Na oliwie z oliwek smażę pokrojoną drobno cebulę, chili i czosnek. Dolewam całą butelkę piwa, dodaję wszystkie przyprawy i gotuję około 20 minut. Ser trę i dodaję do zupy, podlewam bulionem i mieszając gotuję jeszcze 15 minut. Miksuje blenderem. Boczek smażę na patelni, zieloną cebulę lub szczypiorek kroję. Dodaję do zupy kiedy jest już na talerzu jako dekorację.
Uwaga: w przepisie specjalnie nie ma soli, bo danie samo w sobie jest słonawe. Jeżeli będzie dla Wa za mało - doprawcie. Ja nie dodałam ani grama. Uważajcie również, bo ser lubi osiadać na dno i przywierać do garnka - trzeba dużo mieszać. Nie przejmujcie się też, że nie rozpuścił się jak krem, to nie jest fondue tylko zupa a pływający ser nadaje jej charakter i jest pyszny.