Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7918
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 308
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3193
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 599
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7918
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 308
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3193
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 599
Składniki
Mięso umyć, włożyć do garnka wraz z warzywami i grubo krojony czosnek. Ugotować rosołek. Wegetarianie mogą przyjąć wersję bez mięsa.
Wyjąć mięso. Do rosołu dodać szpinak. jeśli nie był wcześniej rozmrożony, mieszać cały czas zupę łyżką. Gotować przez ok. 20 minut na wolnym ogniu. Ugotować jajka na twardo
Zupę doprawić solą i pieprzem. Następnie zaprawić śmietaną. Można zmiksować, wtedy rosół nie oddziela się od szpinaku. Podawać z jajkami na gorąco lub na zimno. Fajnie wyglądają przepiórcze jaja w tej zupce.