Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7957
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 255
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 94
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2145
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 650
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7957
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 255
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 94
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2145
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 650
Składniki
Mięso umyć, włożyć do garnka wraz z warzywami i grubo krojony czosnek. Ugotować rosołek. Wegetarianie mogą przyjąć wersję bez mięsa.
Wyjąć mięso. Do rosołu dodać szpinak. jeśli nie był wcześniej rozmrożony, mieszać cały czas zupę łyżką. Gotować przez ok. 20 minut na wolnym ogniu. Ugotować jajka na twardo
Zupę doprawić solą i pieprzem. Następnie zaprawić śmietaną. Można zmiksować, wtedy rosół nie oddziela się od szpinaku. Podawać z jajkami na gorąco lub na zimno. Fajnie wyglądają przepiórcze jaja w tej zupce.