Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 198
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 322
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 198
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 322
Składniki
2 opakowania szpinaku mrożonego rozdrobnionego 1 litr mleka; 2-3 kostki rosołowe; 3 ząbki czosnku przepuszczone przez praskę; 1 mała posiekana drobno cebulka; 20 dag boczku wędzonego; 2 łyżki zblanszowanej posiekanej w drobna kostkę świeżej papryki (do posypania) w różnych kolorach (poza zieloną) Zagotować mleko ze szpinakiem,dodać czosnek,kostki rosołowe,cebulę. Boczek pokroić w kostkę,zeskwarzyć (nie wysmażać) dodać do zupy. Gotować około 15 minut.Podać posypane krojoną w kostkę zblanszowaną papryką . Zmniejszając o połowę produkty można zrobić mniejsza ilość.