Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416562
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416562
Składniki
2 opakowania szpinaku mrożonego rozdrobnionego 1 litr mleka; 2-3 kostki rosołowe; 3 ząbki czosnku przepuszczone przez praskę; 1 mała posiekana drobno cebulka; 20 dag boczku wędzonego; 2 łyżki zblanszowanej posiekanej w drobna kostkę świeżej papryki (do posypania) w różnych kolorach (poza zieloną) Zagotować mleko ze szpinakiem,dodać czosnek,kostki rosołowe,cebulę. Boczek pokroić w kostkę,zeskwarzyć (nie wysmażać) dodać do zupy. Gotować około 15 minut.Podać posypane krojoną w kostkę zblanszowaną papryką . Zmniejszając o połowę produkty można zrobić mniejsza ilość.