Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To zupa dla spragnionych egzotycznych smaków, bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu i przyjemnie pikantna!
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 283
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 103
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 107
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 170
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 283
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 103
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 107
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 170
Składniki
1.Do gotującego się bulionu dodaj pastę Tom Yum, a następnie trawę cytrynową, pokrojoną galangę, liście Kaffir, pokrojoną drobno papryczkę chilli. Gotować około 10-12 minut. 2. Wrzucić przekrojone na pół grzyby pochwiaki, dodać sos rybny i cukier. 3. Wrzucić oczyszczone krewetki ( zostawić ogon na krewetkach) i gotować ok 3 min. Podawać zupę przybraną listkami kolendry. Uwaga. By wydobyć aromat trawy cytrynowej natnij jej końcówkę w poprzek i uderz jej koncem kilka razy w blat. Na talerz wlewamy wszystko nawet części niejadalne tj. trawa cytrynowa, liście KAffir, czy galanga.