Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To zupa dla spragnionych egzotycznych smaków, bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu i przyjemnie pikantna!
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 70
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 19
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 252
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4093
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 70
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 19
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 252
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4093
Składniki
1.Do gotującego się bulionu dodaj pastę Tom Yum, a następnie trawę cytrynową, pokrojoną galangę, liście Kaffir, pokrojoną drobno papryczkę chilli. Gotować około 10-12 minut. 2. Wrzucić przekrojone na pół grzyby pochwiaki, dodać sos rybny i cukier. 3. Wrzucić oczyszczone krewetki ( zostawić ogon na krewetkach) i gotować ok 3 min. Podawać zupę przybraną listkami kolendry. Uwaga. By wydobyć aromat trawy cytrynowej natnij jej końcówkę w poprzek i uderz jej koncem kilka razy w blat. Na talerz wlewamy wszystko nawet części niejadalne tj. trawa cytrynowa, liście KAffir, czy galanga.