Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupa według mojego przepisu
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4807
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13059
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5763
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7344
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4807
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13059
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5763
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7344
Składniki
Pokrojoną w piórka cebulę podsmażyć na oleju do zeszklenia, dodać pokrojony pomidor, pastę czosnkowo - imbirową, kostkę rosołową oraz kucharek lub sól. Po dwóch minutach zblednować całość na gładką masę. Dodać kurczaka i ciecierzycę ( wcześniej namoczoną 12 godzin w wodzie z dodatkiem pół łyżeczki proszku do pieczenia). Gotować, mieszając 2-3 minuty. Dodać 1 litr wody i wymieszać. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem do czasu aż ciecierzyca jest miękka ( około 30 -40 minut). Dodać pokrojonę w kostkę ziemniaki i gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków. Zupa gotowa. Smacznego.