Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam wczoraj na obiad i jest przepyszna:)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5451
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 957
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11892
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5095
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1386
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5451
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 957
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11892
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5095
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1386
Składniki
Gotujemy bulion z kurczaka i włoszczyzny, po chwili dodajemy pokrojone ziemniaki. Kiedy bulion będzie gotowy wyciągamy z niego marchew i kurczaka. Marchew kroimy ja w talarki, użyjemy jej później.
Cukinie kroimy na półplasterki ze skórką. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojona cebulę i cukinie. Jak nieco zmiękną dodać pokrojony w plasterki czosnek. Całość zalać szklanką bulionu, dusić pod przykryciem
Gdy cukinia będzie gotowa, wymieszać ją z bulionem, całość zmiksować. Podgrzać dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, śmietankę, pietruszkę, szczypiorek i szczyptę mięty.
Podawać z grzankami czosnkowymi z bułki usmażonej na łyżeczce oliwy i z tarta mozzarellą ( ja dodaje wędzona- wzbogaca smak). Kto lubi może dodać mięsko z kurczaka:) Czasem zamiast grzanek daję wysmażoną szynkę parmeńską i pestki:)
Smacznego!!!