Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam wczoraj na obiad i jest przepyszna:)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 84
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 172
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1244
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 494
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 84
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 172
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1244
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 494
Składniki
Gotujemy bulion z kurczaka i włoszczyzny, po chwili dodajemy pokrojone ziemniaki. Kiedy bulion będzie gotowy wyciągamy z niego marchew i kurczaka. Marchew kroimy ja w talarki, użyjemy jej później.
Cukinie kroimy na półplasterki ze skórką. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojona cebulę i cukinie. Jak nieco zmiękną dodać pokrojony w plasterki czosnek. Całość zalać szklanką bulionu, dusić pod przykryciem
Gdy cukinia będzie gotowa, wymieszać ją z bulionem, całość zmiksować. Podgrzać dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, śmietankę, pietruszkę, szczypiorek i szczyptę mięty.
Podawać z grzankami czosnkowymi z bułki usmażonej na łyżeczce oliwy i z tarta mozzarellą ( ja dodaje wędzona- wzbogaca smak). Kto lubi może dodać mięsko z kurczaka:) Czasem zamiast grzanek daję wysmażoną szynkę parmeńską i pestki:)
Smacznego!!!