Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam wczoraj na obiad i jest przepyszna:)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2053
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3219
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1273
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2030
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2053
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3219
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1273
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2030
Składniki
Gotujemy bulion z kurczaka i włoszczyzny, po chwili dodajemy pokrojone ziemniaki. Kiedy bulion będzie gotowy wyciągamy z niego marchew i kurczaka. Marchew kroimy ja w talarki, użyjemy jej później.
Cukinie kroimy na półplasterki ze skórką. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojona cebulę i cukinie. Jak nieco zmiękną dodać pokrojony w plasterki czosnek. Całość zalać szklanką bulionu, dusić pod przykryciem
Gdy cukinia będzie gotowa, wymieszać ją z bulionem, całość zmiksować. Podgrzać dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, śmietankę, pietruszkę, szczypiorek i szczyptę mięty.
Podawać z grzankami czosnkowymi z bułki usmażonej na łyżeczce oliwy i z tarta mozzarellą ( ja dodaje wędzona- wzbogaca smak). Kto lubi może dodać mięsko z kurczaka:) Czasem zamiast grzanek daję wysmażoną szynkę parmeńską i pestki:)
Smacznego!!!