Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7955
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1293
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13738
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7955
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1293
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13738
Składniki
Pokroic miazsz z dyni.
Na oleju podsmazyc krocitko imbir i galke muszkatolowa,dodac szalotki i zeszklic je.
W osobnym garnku przesmazyc dynie i ziemniaki,zalac woda,dodac kostki rosolowe ,imbir i galke muszkatolowa z szalotkami i gotowac okolo 25 min.
Doprawic cukrem i sokiem z cytryny.
Po przestygnieciu zmiksowac.Doprawic sola i piprzem.
Podawac z grzankami czosnkowymi,albo gesta smietana,albo posypana wiorkami ementalera.