Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa.
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 8051
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 26
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 8051
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 26
Składniki
Obieram dynię, czyszczę z miąższu i kroję w dużą kostkę. Podsmażam na oleju partiami na patelni.
Grzeję rosół lub wodę, wsypuję wszystkie przyprawy ( jeżeli woda to dodaję oczywiście rosołki) oprócz soli. Gotuję ok. 20 min. Następnie wrzucam podsmażoną, zmiękczoną dynię i dalej gotuję na małym ogniu.
Obieram cebulę i czosnek. Cebulę kroję w talarki czy jak kto chce i podsmażam na złoto na oleju na patelni. Pod koniec smażenia wrzucam pokrojony drobno czosnek. Chwilę jeszcze duszę. I wrzucam całość do garnka z dynią.
Jeszcze 5 min. gotuję. A potem blenderem miksuję na krem. Gotuję jeszcze raz na małym ogniu 5-6 min. Doprawiam solą wg uznania. A jeśli jest za mało ostra, dodaję imbiru, pieprzu i papryki. Powinna być ostra, wyrazista w smaku. Podaję ją bez niczego.
Jeżeli ugotuję za dużo ( co często się zdarza:) to mrożę poporcjowaną w woreczkach. Pyszności.