Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwa sezonowa zupa. Przepis wymyśliła moja babcia.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1424
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1424
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Składniki
Dynię obrać, usunąć pestki, zostawić tylko twardy miąższ i pokroić w kostkę. Zalać wodą (aby woda w całości przykryła dynię w garnku). Troszeczkę posolić i gotować ok. 15 minut.
Oddzielnie ugotować mleko i zrobić na nim lane kluski.
Całość przelać do garnka z dynią, dodać kremówkę, łyżkę masła i posłodzić wg uznania (przynajmniej łyżkę cukru i łyżeczkę cukru waniliowego).
Troszkę jeszcze pogotować na małym ogniu, a następnie odstawić. Najlepiej smakuje nie gorąca, tylko letnia. Smacznego :)