Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwa sezonowa zupa. Przepis wymyśliła moja babcia.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2571
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3452
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1543
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2229
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2571
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3452
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1543
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2229
Składniki
Dynię obrać, usunąć pestki, zostawić tylko twardy miąższ i pokroić w kostkę. Zalać wodą (aby woda w całości przykryła dynię w garnku). Troszeczkę posolić i gotować ok. 15 minut.
Oddzielnie ugotować mleko i zrobić na nim lane kluski.
Całość przelać do garnka z dynią, dodać kremówkę, łyżkę masła i posłodzić wg uznania (przynajmniej łyżkę cukru i łyżeczkę cukru waniliowego).
Troszkę jeszcze pogotować na małym ogniu, a następnie odstawić. Najlepiej smakuje nie gorąca, tylko letnia. Smacznego :)