Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwa sezonowa zupa. Przepis wymyśliła moja babcia.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 301
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2244
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2777
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 627
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 301
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2244
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2777
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 627
Składniki
Dynię obrać, usunąć pestki, zostawić tylko twardy miąższ i pokroić w kostkę. Zalać wodą (aby woda w całości przykryła dynię w garnku). Troszeczkę posolić i gotować ok. 15 minut.
Oddzielnie ugotować mleko i zrobić na nim lane kluski.
Całość przelać do garnka z dynią, dodać kremówkę, łyżkę masła i posłodzić wg uznania (przynajmniej łyżkę cukru i łyżeczkę cukru waniliowego).
Troszkę jeszcze pogotować na małym ogniu, a następnie odstawić. Najlepiej smakuje nie gorąca, tylko letnia. Smacznego :)