Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z kukurydzy"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Składniki
Czerwoną cebulę pokrój w plasterki. Kukurydzę osącz na sitku. Zwykłe cebule obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na maśle. Dodaj kukurydzę (trochę zostaw do dekoracji), wlej bulion i wino. Całość zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. Następnie ostudź i zmiksuj na gładką masę. Zupę przetrzyj przez sitko, dodaj śmietankę, przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj i wstaw do lodówki. Chłodnik przed podaniem posyp odłożoną kukurydzą, czerwoną cebulą i gałązką pietruszki.Źródło: Na żywo