Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z kukurydzy"
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 39
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 215
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1599
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 39
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 215
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1599
Składniki
Czerwoną cebulę pokrój w plasterki. Kukurydzę osącz na sitku. Zwykłe cebule obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na maśle. Dodaj kukurydzę (trochę zostaw do dekoracji), wlej bulion i wino. Całość zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. Następnie ostudź i zmiksuj na gładką masę. Zupę przetrzyj przez sitko, dodaj śmietankę, przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj i wstaw do lodówki. Chłodnik przed podaniem posyp odłożoną kukurydzą, czerwoną cebulą i gałązką pietruszki.Źródło: Na żywo