Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z kukurydzy

Zupa z kukurydzy

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14903

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Zupa z kukurydzy"

Składniki

  • 4 puszki kukurydzy
  • 2 cebule
  • pół szklanki śmietanki
  • pół szklanki wytrawnego białego wina
  • łyżka masła
  • 1 litr bulionu l czerwona cebula
  • gałązki pietruszki
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czerwoną cebulę pokrój w plasterki. Kukurydzę osącz na sitku. Zwykłe cebule obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na maśle. Dodaj kukurydzę (trochę zostaw do dekoracji), wlej bulion i wino. Całość zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. Następnie ostudź i zmiksuj na gładką masę. Zupę przetrzyj przez sitko, dodaj śmietankę, przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj i wstaw do lodówki. Chłodnik przed podaniem posyp odłożoną kukurydzą, czerwoną cebulą i gałązką pietruszki.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń