Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z letnich jarzyn"
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231741
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4953
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36324
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231741
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4953
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36324
        
        Składniki
czas ok. 60 min; porcja – 240 kcal, cena 1,90 zł
Porcję rosołową umyj starannie, wrzuć do garnka i zalej 6 szklankami wody. Dodaj pół łyżeczki soli. Doprowadź do wrzenia. Usuń tworzącą się szumowinę.
Marchewki obierz, opłucz, pokrój w plasterki. Oczyść połówkę brokułu. Podziel go na małe różyczki. Dymki oczyść, posiekaj. Fasolkę umyj, odetnij końcówki, pokrój strąki na kawałki.
Marchew, brokuł, fasolkę oraz białe części dymki wrzuć do wrzącego wywaru. Gotuj 30 minut. W tym czasie obierz i opłucz ziemniaki. Pokrój w kostkę. Dodaj do zupy razem ze świeżym groszkiem. Gotuj 15 minut. Usuń porcję rosołową, obierz mięso i ponownie dodaj do zupy.
Na patelni rozgrzej masło. Wsyp mąkę, przygotuj rumianą zasmażkę. Dodaj ją do zupy. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Posyp szczypiorem.Źródło: Świat kobiety