Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z letnich jarzyn"
Inspiracja na ten hiszpański chłodnik przyszła po maratonie filmów Almodóvara...
Odsłon: 13433
Chłodnik z pomidorów, papryk i ogórków - w sam raz na upały!
Odsłon: 2054
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 89
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 23782
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 89
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 23782
Składniki
czas ok. 60 min; porcja – 240 kcal, cena 1,90 zł
Porcję rosołową umyj starannie, wrzuć do garnka i zalej 6 szklankami wody. Dodaj pół łyżeczki soli. Doprowadź do wrzenia. Usuń tworzącą się szumowinę.
Marchewki obierz, opłucz, pokrój w plasterki. Oczyść połówkę brokułu. Podziel go na małe różyczki. Dymki oczyść, posiekaj. Fasolkę umyj, odetnij końcówki, pokrój strąki na kawałki.
Marchew, brokuł, fasolkę oraz białe części dymki wrzuć do wrzącego wywaru. Gotuj 30 minut. W tym czasie obierz i opłucz ziemniaki. Pokrój w kostkę. Dodaj do zupy razem ze świeżym groszkiem. Gotuj 15 minut. Usuń porcję rosołową, obierz mięso i ponownie dodaj do zupy.
Na patelni rozgrzej masło. Wsyp mąkę, przygotuj rumianą zasmażkę. Dodaj ją do zupy. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Posyp szczypiorem.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa krem z białych szparagów
Zupy
Rosół z czosnkiem niedźwiedzim i rozmarynem
Zupy
Zupa meksykańska
Zupy
Zupa krem wiosenne ostatki
Zupa krem z białych szparagów
Prosta i smaczna zupa krem z białych szparagów z dodatkiem lubczyku. W maju k...
Odsłon: 124
Rosół z czosnkiem niedźwiedzim i rozmarynem
Mam dziś dla was przepis na rosołek ugotowany na gęsich udach oczywiście gęś...
Odsłon: 71