Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z letnich jarzyn"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1237
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 493
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1326
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1237
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 493
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1326
Składniki
czas ok. 60 min; porcja – 240 kcal, cena 1,90 zł
Porcję rosołową umyj starannie, wrzuć do garnka i zalej 6 szklankami wody. Dodaj pół łyżeczki soli. Doprowadź do wrzenia. Usuń tworzącą się szumowinę.
Marchewki obierz, opłucz, pokrój w plasterki. Oczyść połówkę brokułu. Podziel go na małe różyczki. Dymki oczyść, posiekaj. Fasolkę umyj, odetnij końcówki, pokrój strąki na kawałki.
Marchew, brokuł, fasolkę oraz białe części dymki wrzuć do wrzącego wywaru. Gotuj 30 minut. W tym czasie obierz i opłucz ziemniaki. Pokrój w kostkę. Dodaj do zupy razem ze świeżym groszkiem. Gotuj 15 minut. Usuń porcję rosołową, obierz mięso i ponownie dodaj do zupy.
Na patelni rozgrzej masło. Wsyp mąkę, przygotuj rumianą zasmażkę. Dodaj ją do zupy. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Posyp szczypiorem.Źródło: Świat kobiety