Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z letnich jarzyn"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 323
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1115
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4140
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 323
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1115
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4140
Składniki
czas ok. 60 min; porcja – 240 kcal, cena 1,90 zł
Porcję rosołową umyj starannie, wrzuć do garnka i zalej 6 szklankami wody. Dodaj pół łyżeczki soli. Doprowadź do wrzenia. Usuń tworzącą się szumowinę.
Marchewki obierz, opłucz, pokrój w plasterki. Oczyść połówkę brokułu. Podziel go na małe różyczki. Dymki oczyść, posiekaj. Fasolkę umyj, odetnij końcówki, pokrój strąki na kawałki.
Marchew, brokuł, fasolkę oraz białe części dymki wrzuć do wrzącego wywaru. Gotuj 30 minut. W tym czasie obierz i opłucz ziemniaki. Pokrój w kostkę. Dodaj do zupy razem ze świeżym groszkiem. Gotuj 15 minut. Usuń porcję rosołową, obierz mięso i ponownie dodaj do zupy.
Na patelni rozgrzej masło. Wsyp mąkę, przygotuj rumianą zasmażkę. Dodaj ją do zupy. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Posyp szczypiorem.Źródło: Świat kobiety