Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z letnich jarzyn"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
czas ok. 60 min; porcja – 240 kcal, cena 1,90 zł
Porcję rosołową umyj starannie, wrzuć do garnka i zalej 6 szklankami wody. Dodaj pół łyżeczki soli. Doprowadź do wrzenia. Usuń tworzącą się szumowinę.
Marchewki obierz, opłucz, pokrój w plasterki. Oczyść połówkę brokułu. Podziel go na małe różyczki. Dymki oczyść, posiekaj. Fasolkę umyj, odetnij końcówki, pokrój strąki na kawałki.
Marchew, brokuł, fasolkę oraz białe części dymki wrzuć do wrzącego wywaru. Gotuj 30 minut. W tym czasie obierz i opłucz ziemniaki. Pokrój w kostkę. Dodaj do zupy razem ze świeżym groszkiem. Gotuj 15 minut. Usuń porcję rosołową, obierz mięso i ponownie dodaj do zupy.
Na patelni rozgrzej masło. Wsyp mąkę, przygotuj rumianą zasmażkę. Dodaj ją do zupy. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Posyp szczypiorem.Źródło: Świat kobiety