Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykła zupa z imponującymi dodatkami
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 111
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 248
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 91
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3326
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 111
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 248
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 91
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3326
Składniki
Pierś z kurczaka opruszyć pieprzem ziołowym , ziołami do sałatki i podsmażyć do przyrumienienia na oliwie.
Zagotować wodę, dodać kostkę i warzywa na patelnię. Gotować jakieś 10 min
Dodać piersi z kurczaka i gotować kolejne 5 min.
zdjąć z ognia. Dodać przyprawy: pieprz, zioła, dużo koperku. Wrzućić serek topiony i zamieszać do rozpuszczenia( niestety nie da się tego zrobić idealnie, ale to też miła niespodzianką poczuć "glutka" śmietankowego podczas pałaszowania zupy...). Dodać śmietanę
Słonecznik podsmażyć na oliwie, do przyrumienienia. Posypać zupę na talerzu. Można dodać groszek ptysiowy lub grzanki z chleba