Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykła zupa z imponującymi dodatkami
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Pierś z kurczaka opruszyć pieprzem ziołowym , ziołami do sałatki i podsmażyć do przyrumienienia na oliwie.
Zagotować wodę, dodać kostkę i warzywa na patelnię. Gotować jakieś 10 min
Dodać piersi z kurczaka i gotować kolejne 5 min.
zdjąć z ognia. Dodać przyprawy: pieprz, zioła, dużo koperku. Wrzućić serek topiony i zamieszać do rozpuszczenia( niestety nie da się tego zrobić idealnie, ale to też miła niespodzianką poczuć "glutka" śmietankowego podczas pałaszowania zupy...). Dodać śmietanę
Słonecznik podsmażyć na oliwie, do przyrumienienia. Posypać zupę na talerzu. Można dodać groszek ptysiowy lub grzanki z chleba