Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, smacznie i zielono - w sam raz na wiosnę!
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe dani...
Odsłon: 63
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 381
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe dani...
Odsłon: 63
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 381
Składniki
Zagotować litr wody. Do wrzątku wrzucić kostki rosołowe, gdy się rozpuszczą - dodać włoszczyznę - gotować 2 minuty. Do wywaru dodać nieosączoną puszkę groszku konserwowego. Gotować 8 minut.
Przygotować białą zasmażkę - rozpuścić łyżkę masła, zasypać mąką i chwilę zasmażać ciągle mieszając - zalać śmietaną mocno wymieszać, żeby nie powstały "kluski" (ohyda!!!). Zasmażkę dodać do zupy - zagotować. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Na trzech rozpuszczonych łyżkach masła obsmażyć na złoto pokrojone w drobną kosteczkę bułki - wysypać na miseczkę
Tuż przed podaniem na talerze dodać posiekany koperek. Podawać zupę z przygotowanymi wcześniej grzankami.