Do góry

Zupy Przepis na:

zupa zarzutka

zupa zarzutka

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano:

Odsłon: 113

Ta zupa yo nic innego jak tak zwany kapuśniaczek

Składniki

  • !/2 kg kapusty kiszonej
  • 30 dkg ziemniaków obranych i pokrojonych w kostkę
  • warzywa tak jak do rosołu tylko starte na tarce z dużymi oczkami
  • 2 żeberka mięsne
  • 2 skorki najlepiej ze słoniny
  • 1 łyżka smalcu
  • 1 łyżka mąki
  • Pieprz, sól do smaku
  • 1/2 łyzki warzywka
  • Liść laurowy
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Gotujemy żeberka ,skórki, warzywa,dodajemy jarzynkę ,liść laurowy, pieprz i gotujemy do miękkości

  2. Po ugotowaniu wyjmujemy żeberka i skórki obieramy i kroimy mięso w kostkę, dodajemy pokrojone ziemniaki, gotujemy do miękkości.

  3. Następnie zarzucamy kapustą kiszoną (ja przed wrzucenie kapustę jeszcze siekam żeby się nie ciągnęła podczas jedzenia)

  4. Kroimy w drobną kostkę skórki i podsmażamy na smalcu , skwarki wrzucamy do zupy, a na tłuszczu robimy zasmażkę zasmażkę wlewamy do zupy, doprawiamy pieprzem i solą według uznania
    Tę zupę uwielbiają dzieci. Życzę smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń