Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka na świąteczny stół
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 135
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 348
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 71
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 196
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 135
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 348
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 71
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 196
Składniki
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i szczyptą soli, dodaj olej, jogurt, wymieszaj, następnie mąkę przesianą z proszkiem i cappuccino. Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Przelej babkę.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piec około 35 minut lub do suchego patyczka.
Babkę po upieczeniu posyp cukrem pudrem lub możesz polać polewą czekoladową.
Babkę możesz również upiec w keksówce.