Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka na świąteczny stół
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457069
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1287
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2146
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 525
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457069
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1287
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2146
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 525
Składniki
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i szczyptą soli, dodaj olej, jogurt, wymieszaj, następnie mąkę przesianą z proszkiem i cappuccino. Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Przelej babkę.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piec około 35 minut lub do suchego patyczka.
Babkę po upieczeniu posyp cukrem pudrem lub możesz polać polewą czekoladową.
Babkę możesz również upiec w keksówce.