Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka na świąteczny stół
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 301
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 24572
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8927
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 716
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 301
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 24572
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8927
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 716
Składniki
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i szczyptą soli, dodaj olej, jogurt, wymieszaj, następnie mąkę przesianą z proszkiem i cappuccino. Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Przelej babkę.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piec około 35 minut lub do suchego patyczka.
Babkę po upieczeniu posyp cukrem pudrem lub możesz polać polewą czekoladową.
Babkę możesz również upiec w keksówce.