Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tej pory najczęściej przygotowywałam babkę ucieraną z dodatkiem oleju. Tym razem jednak postanowiłam nieco zaszaleć i wymyśliłam przepis na babkę czekoladową na majonezie. Moim zdaniem jest jeszcze pyszniejsza niż jej klasyczna i popularna wersja. Babka czekoladowa na majonezie jest puszysta, wilgotna, miękka i co ważne mocno czekoladowa. Oprócz dodania do masy czekoladowy dodałam również krem czekoladowy, który tylko wzmocnił smak babki. Ciasto robi się bardzo szybko. Doskonałe do kawki.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 235
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 105
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 31
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 235
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 105
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 31
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Składniki
Czekoladę łamiemy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy wystudzoną czekoladę. Miksujemy. Dodajemy do masy mąkę oraz proszek do pieczenia. Miksujemy. Do masy dodajemy majonez i krem czekoladowy. Miksujemy. Formę na babkę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto. Pieczemy około 60-70 minut do tzw. suchego patyczka. Studzimy. Cukier puder ucieramy z sokiem z cytryny i wrzącą wodą. Polewamy lukrem ciasto.
Zapraszam na mojego bloga!