Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkoptowy przekładaniec z brzoskwiniami"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1208
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1208
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
Jajka ubij z cukrem. Delikatnie wmieszaj przesianą mąkę z kakao. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 200°C około 8 minut. Poczekaj, aż biszkopt wystygnie i ostrożnie oderwij papier. Wytnij z ciasta kółka o średnicy szklanki.
Zagotuj mleko z wanilią i wiórkami kokosowymi. Odstaw do wystudzenia. Twaróg utrzyj na gładko z cukrem pudrem, połącz z kokosowo-waniliową masą. Na końcu wmieszaj delikatnie pokrojone, odcedzone brzoskwinie.
Włóż do szklanek po łyżce kremu twarogowego, na to połóż biszkoptowe kółeczko i 1/2 łyżki nutelli. Powtórz czynność jeszcze raz. Na górze rozłóż resztę kremu. Posyp wiórkami, odrobiną polewy i listkami melisy.
Można sobie trochę ułatwić wykonanie tego deseru i biszkopt zastąpić biszkop towymi okrągłymi ciastkami nasączonymi mocnym naparem waniliowej kawy rozpuszczalnej.Źródło: Kobieta i życie