Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodanie cukru do przepisu sprawiało, że te znane choć nieco zapomniane ciasteczka nabrały nieco innego smaku. "Smalcówki" doskonale smakują również z dodatkiem marmolady.
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4286
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1052
Polecam.
Odsłon: 543
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4286
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1052
Polecam.
Odsłon: 543
Składniki
Mąkę przesiewam wraz z proszkiem do pieczenia. Dodaje smalec i śmietanę. Zagniatam gładkie ciasto. Chłodzimy około godziny. Ciasto wyjmujemy i wałkujemy. Wycinamy trójkąty. Ciastka układamy na blaszce przykrytej papierem do pieczenia. Ciastka posypujemy cukrem. Pieczemy w 180 stopniach przez około 8-10 minut (do przyrumienienia).
Zapraszam na mojego bloga!