Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2170
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 244
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2170
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 244
Składniki
Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia. Masło z 225 g cukru ucieram mikserem do białości. Dodaję po jednym jajku o temperaturze pokojowej, a potem, stopniowo, mąkę, mleko i skórkę startą z dwóch cytryn.
Ciasto przekładam do formy o wymiarach 23 x 28 cm wyłożonej pergaminem. Piekę 35 minut w temperaturze 160oC. Sprawdzam patyczkiem, czy jest już upieczone. Z cytryn wyciskam sok i mieszam ze 175 g cukru.
Polewam równomiernie jeszcze ciepłe, ale nie gorące ciasto i odstawiam na kilka godzin, aby wchłonęło sok, a na wierzchu zrobiła się piękna skorupka.
Czas przygotowania 45 minut Cena porcji około 0,50 złŹródło: Rewia