Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto "Dzidziuś" pochodzi ze starego zeszytu mojej mamy. Przepis prosty i łatwy. Główną bazę stanowi połączenie masy z kaszy mannej z herbatnikami. Polecam.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116974
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8031
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3017
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1648
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1329
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116974
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8031
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3017
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1648
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1329
Składniki
Mleko zagotowujemy z cukrem i margaryną. Dodajemy kakao. Mieszamy do rozpuszczenia składników. Do gotujących się składników dodajemy kaszę manną. Mieszamy do momentu powstania gęstej masy. Studzimy. Na dnie małej formy układamy warstwę herbatników, następnie wylewamy ciepłą masę. Na masie układamy drugą warstwę herbatników. Studzimy, następnie umieszczamy ciasto w lodówce na 2 godziny. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy. Gęstą galaretkę umieszczamy na herbatnikach. Ponownie studzimy i umieszczamy ciasto w lodówce na 2 godziny.