Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto "Dzidziuś" pochodzi ze starego zeszytu mojej mamy. Przepis prosty i łatwy. Główną bazę stanowi połączenie masy z kaszy mannej z herbatnikami. Polecam.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 47
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18586
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7101
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30702
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 47
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18586
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7101
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30702
Składniki
Mleko zagotowujemy z cukrem i margaryną. Dodajemy kakao. Mieszamy do rozpuszczenia składników. Do gotujących się składników dodajemy kaszę manną. Mieszamy do momentu powstania gęstej masy. Studzimy. Na dnie małej formy układamy warstwę herbatników, następnie wylewamy ciepłą masę. Na masie układamy drugą warstwę herbatników. Studzimy, następnie umieszczamy ciasto w lodówce na 2 godziny. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy. Gęstą galaretkę umieszczamy na herbatnikach. Ponownie studzimy i umieszczamy ciasto w lodówce na 2 godziny.