Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto marchewkowe z makiem i orzechami"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 111
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31268
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 111
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31268
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Składniki
Ubij żółtka, cukier i cukier waniliowy. Dodaj olej, sok pomarańczowy i sztywną pianę z białek. Marchew zetrzyj na drobno. Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj z mielonym makiem, marchwią i płatkami owsianymi. Pod koniec wmieszaj masę z jajek.
Formę na babkę wysmaruj tłuszczem, wysyp mąką krupczatką i napełnij ciastem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 45 minut w 170°C.
Z miękkiego masła, cukru i cukru waniliowego ubij gładki krem. Kiedy babka wystygnie, wyjmij ją z formy i przekrój poziomo na trzy części. Dolne dwie części posmaruj dżemem i kremem. Nałóż górną część, posmaruj resztą kremu i obsyp tartymi orzechami.Źródło: TV14