Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto orzechowe z delicjami"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 87
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1023
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 87
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1023
Składniki
Ciasto: białka ubij z solą, dodając cukier i żółtka. Wsyp orzechy, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i herbatniki, wymieszaj. Ciasto wlej do blachy 23 na 38 cm. Piecz 30 min w 170°C. Ostudź, przekrój na pół.
Masa: budyń i żółtka rozrób z pół szklanki mleka. Wlej do reszty gotującego się mleka, ugotuj budyń. Ostudź. Galaretki rozpuść w pół litra wody. Masło ucieraj, dodając stopniowo budyń i tężejącą galaretkę (dodawaj ją bardzo powoli).
Połową masy posmaruj ciasto, ułóż delicje. Rozsmaruj resztę masy, przykryj drugim plackiem. Możesz ozdobić np. polewą czekoladową.
Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 16, cena za porcję 1,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie