Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-06-2021
Jest to wyjątkowo aromatyczne i mocno czekoladowe ciasto. Aby przygotować ten wspaniały deser to wystarczy tak naprawdę godzina i chwila cierpliwości. Śliwki suszone nie dominują w cieście, stanowią doskonałe uzupełnienie całego deseru.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Krem czekoladowy: Śliwki moczymy we wrzącej wodzie przez 15 minut. Odcedzamy. Kroimy na mniejsze kawałki. Zimną śmietanę miksujemy. Dodajemy śmietanfix i cukier puder. Miksujemy. Dodajemy krem śmietankowy. Miksujemy. Do masy dodajemy pokrojone śliwki. Mieszamy. Herbatniki układamy w kwadratowej blaszce. Smarujemy 1/2 kremu. Układamy następną warstwę herbatników i 1/2 kremu. Na kremie układamy herbatniki. Ciasto wkładamy na dwie godziny do lodówki. Czekoladę białą dzielimy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dekorujemy wierzch ciasta rozpuszczona czekoladą i płatkami czekoladowymi.
Zapraszam na mojego bloga !