Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-06-2021
Jest to wyjątkowo aromatyczne i mocno czekoladowe ciasto. Aby przygotować ten wspaniały deser to wystarczy tak naprawdę godzina i chwila cierpliwości. Śliwki suszone nie dominują w cieście, stanowią doskonałe uzupełnienie całego deseru.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2330
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1449
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 536
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3619
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1327
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2330
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1449
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 536
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3619
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1327
Składniki
Krem czekoladowy: Śliwki moczymy we wrzącej wodzie przez 15 minut. Odcedzamy. Kroimy na mniejsze kawałki. Zimną śmietanę miksujemy. Dodajemy śmietanfix i cukier puder. Miksujemy. Dodajemy krem śmietankowy. Miksujemy. Do masy dodajemy pokrojone śliwki. Mieszamy. Herbatniki układamy w kwadratowej blaszce. Smarujemy 1/2 kremu. Układamy następną warstwę herbatników i 1/2 kremu. Na kremie układamy herbatniki. Ciasto wkładamy na dwie godziny do lodówki. Czekoladę białą dzielimy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dekorujemy wierzch ciasta rozpuszczona czekoladą i płatkami czekoladowymi.
Zapraszam na mojego bloga !