Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-06-2021
Jest to wyjątkowo aromatyczne i mocno czekoladowe ciasto. Aby przygotować ten wspaniały deser to wystarczy tak naprawdę godzina i chwila cierpliwości. Śliwki suszone nie dominują w cieście, stanowią doskonałe uzupełnienie całego deseru.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 6287
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 6287
Składniki
Krem czekoladowy: Śliwki moczymy we wrzącej wodzie przez 15 minut. Odcedzamy. Kroimy na mniejsze kawałki. Zimną śmietanę miksujemy. Dodajemy śmietanfix i cukier puder. Miksujemy. Dodajemy krem śmietankowy. Miksujemy. Do masy dodajemy pokrojone śliwki. Mieszamy. Herbatniki układamy w kwadratowej blaszce. Smarujemy 1/2 kremu. Układamy następną warstwę herbatników i 1/2 kremu. Na kremie układamy herbatniki. Ciasto wkładamy na dwie godziny do lodówki. Czekoladę białą dzielimy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dekorujemy wierzch ciasta rozpuszczona czekoladą i płatkami czekoladowymi.
Zapraszam na mojego bloga !