Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne a przede wszystkim lekkie ciasto. Polecam!
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1631
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2226
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 34
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 123
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1233
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1631
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2226
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 34
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 123
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1233
Składniki
Biszkopt: Białko ubijamy na sztywną pianę, wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, dodajemy żółtko i chwilę ubijamy. Wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 16 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy około 20 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony studzimy.
Krem: Galaretkę rozpuszczamy. Lekko stężoną dodajemy do sera cały czas miksując.Spód i boki tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, na spód dajemy biszkopt. Krem wylewamy na biszkopt. Ciasto wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia
Galaretka: galaretkę rozpuszczamy, owoce układamy na cieście. Lekko tężejącą galaretkę wylewamy na owoce. Ciasto wstawiamy do stężenia do lodówki na kilka godzin. Gotowe!