Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne a przede wszystkim lekkie ciasto. Polecam!
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 21915
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9559
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2098
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4100
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 732
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 369
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 21915
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9559
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2098
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4100
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 732
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 369
Składniki
Biszkopt: Białko ubijamy na sztywną pianę, wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, dodajemy żółtko i chwilę ubijamy. Wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 16 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy około 20 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony studzimy.
Krem: Galaretkę rozpuszczamy. Lekko stężoną dodajemy do sera cały czas miksując.Spód i boki tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, na spód dajemy biszkopt. Krem wylewamy na biszkopt. Ciasto wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia
Galaretka: galaretkę rozpuszczamy, owoce układamy na cieście. Lekko tężejącą galaretkę wylewamy na owoce. Ciasto wstawiamy do stężenia do lodówki na kilka godzin. Gotowe!