Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z nutą kwasowości, a to za sprawą owoców. Idealna propozycja dla tych, którzy nielubą zbyt słodkich deserów. Zrobienie tego ciasta z pewnością nie zajmie wam dużo czasu. Wystarczy zmiksować składniki na ciasto, dodać owoce, posypać kruszonką i upiec! Zobaczcie, jakie to proste.
blaszka 36 x 24 cm
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1316
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24966
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1316
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24966
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 113
Składniki
Agrest myjemy, obrywamy ogonki i osuszamy.
Margarynę kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy cukier i jajka. Składniki miksujemy. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Całość ucieramy do powstania jednolitego ciasta.
Składniki na kruszonkę przekładamy do miski. Całość zagniatamy. Następnie rozcieramy między palcami tak, aby powstały grudki.
Blaszkę o wymiarach 36 x 24 cm wyścielamy papierem do pieczenia. Ciasto przelewamy do formy, równamy powierzchnię. Na górze układamy równomiernie agrest. Ciasto posypujemy kruszonką.
Blaszkę z ciastem wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez około 50-60 minut. Gotowe!