Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto bez pieczenia, inna wersja kaszy manny :)
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 31
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 32
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 664
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 134
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 31
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 32
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 664
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 134
Składniki
ugotuj kasze manne z mlekiem (ciagle mieszajac bo kasza lubi sie przypalac). ostudz
margaryne zmiksuj z cukrem pudrem i żółtkami.
połacz obie masy dodajac manne do margaryny po 1 łyżce
blaszke o wymiarach 30x25 cm wyłóż biszkoptami i wylej na nie masę z kaszy manny (ciemna potem jasna). NA WIERZCH WYŁÓZ DELICJE "CZEKOLADA W DÓŁ". odłóż na 20 minut do lodówki
brzoskwinie oddziel od soku i zmiksuj na gladka mase, sok polacz z zelatyna rozpuszczona w 3/4 szkl wody. polacz wszystko razem i wstaw do schlodzenia.
na mase z kaszy wylej powstała z brzoskwin galaretke i schłódz w lodówce.
SMACZNEGO!