Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Holenderski piernik z czekoladą"
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 717
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1044
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 227
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2767
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 717
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1044
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 227
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2767
Składniki
Czas przygotowania 75 minut. Cena porcji ok. 1,40 zł
Czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Orzechy prażymy na patelni, a kiedy przestygną, drobno siekamy. Odkładamy niewielką ilość do dekoracji.
Mieszamy miód z jajkami, cukrem, goździkami, kardamonem, cynamonem, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrabiamy mikserem. Dosypujemy migdały i orzechy, mieszamy.
Ciasto przekładamy do prostokątnej blachy posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką, wyrównujemy. Pieczemy 60 minut w 180oC. Po wystudzeniu wierzch smarujemy miodem i posypujemy orzechami.Źródło: Rewia