Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Holenderski piernik z czekoladą"
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1419
Polecam.
Odsłon: 221
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 28
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 246
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7986
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1419
Polecam.
Odsłon: 221
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 28
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 246
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7986
Składniki
Czas przygotowania 75 minut. Cena porcji ok. 1,40 zł
Czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Orzechy prażymy na patelni, a kiedy przestygną, drobno siekamy. Odkładamy niewielką ilość do dekoracji.
Mieszamy miód z jajkami, cukrem, goździkami, kardamonem, cynamonem, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrabiamy mikserem. Dosypujemy migdały i orzechy, mieszamy.
Ciasto przekładamy do prostokątnej blachy posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką, wyrównujemy. Pieczemy 60 minut w 180oC. Po wystudzeniu wierzch smarujemy miodem i posypujemy orzechami.Źródło: Rewia