Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kostki z galaretki"
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 364
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 364
Składniki
Galaretkę truskawkową przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Niewielkie foremki (najlepiej silikonowe) posmaruj cienką warstwą oleju.
Truskawki oczyść. Jeśli używasz mrożonych owoców, musisz je wcześniej rozmrozić. Do każdej foremki włóż po jednej truskawce. Zalewaj galaretką tak, by sięgała do 2/3 wysokości foremki. Odstaw do lodówki do stężenia.
Kremówkę ubij na sztywno. Czekoladę połam, wrzuć do metalowej miseczki. Dodaj 1-2 łyżki mleka. Miskę ustaw na garnku z wrzątkiem, ogrzewaj, aż czekolada się rozpuści.
Żelatynę rozpuść w małej ilości wody. Dodaj do ubitej kremówki razem z czekoladą. Kremem dopełnij foremki z galaretką. Odstaw do stężenia.
Czas ok. 45 min; porcja – 100 kcal, cena 90 gr.Źródło: Świat kobiety