Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kostki z galaretki"
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 427
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 128
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 44
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 61
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 37
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 65
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 427
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 128
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 44
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 61
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 37
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 65
Składniki
Galaretkę truskawkową przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Niewielkie foremki (najlepiej silikonowe) posmaruj cienką warstwą oleju.
Truskawki oczyść. Jeśli używasz mrożonych owoców, musisz je wcześniej rozmrozić. Do każdej foremki włóż po jednej truskawce. Zalewaj galaretką tak, by sięgała do 2/3 wysokości foremki. Odstaw do lodówki do stężenia.
Kremówkę ubij na sztywno. Czekoladę połam, wrzuć do metalowej miseczki. Dodaj 1-2 łyżki mleka. Miskę ustaw na garnku z wrzątkiem, ogrzewaj, aż czekolada się rozpuści.
Żelatynę rozpuść w małej ilości wody. Dodaj do ubitej kremówki razem z czekoladą. Kremem dopełnij foremki z galaretką. Odstaw do stężenia.
Czas ok. 45 min; porcja – 100 kcal, cena 90 gr.Źródło: Świat kobiety