Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kruche babeczki z wiśniami"
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 795
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 95
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 188
Polecam, pychota.
Odsłon: 474
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 273
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 795
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 95
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 188
Polecam, pychota.
Odsłon: 474
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 273
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj jajka, cukier puder i Kostkę do pieczenia Kasia. Zagnieć ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i włóż do lodówki na ok. 30 minut.
Przygotuj nadzienie: wiśnie przełóż do garnka. Zasyp cukrem. Mieszając gotuj, aż cukier się rozpuści i masa wiśniowa zgęstnieje.
Formę na muffinki posmaruj Kostką do pieczenia. Odłóż 1/4 ciasta, pozostałe cienko rozwałkuj i powycinaj krążki. Wylep nimi wgłębienia w formie. Nałóż nadzienie z wiśni. Skrawki ciasta zagnieć z odłożonym ciastem, rozwałkuj. Placek potnij w paseczki. Zrób z nich kratki na wierzchu każdej babeczki.
Babeczki piecz ok. 30 minut w temperaturze 200 st. Przed podaniem ciastka oprósz cukrem pudrem.
Napełnić babeczki z sosem wiśniowym i przykryć je z pasków ciasta. Piec koło pół godziny. Wystudzone babeczki i posypać cukrem pudrem.Źródło: Tina