Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny. Najlepszy następnego dnia.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 94
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 94
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Składniki ciasta rozpuścić na parze , ubijać trzepaczką ok. 20 minut . Na stolnicę wysypać 4 szklanki mąki+ 1 łyżeczka sody, dodać wcześniej rozpuszczone na parze składniki. Zagnieść ciasto. podzielić na sześć części, wałkować i piec na dużej blasze po 10-12 minut. Będą cienkie!
Masa: Ugotować budyń- wystudzić. Utrzeć masło , dodawać budyń. Przełożyć placki , na wierzchu można posypać rozpuszczalną kawą.