Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny. Najlepszy następnego dnia.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 234
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 234
Składniki
Składniki ciasta rozpuścić na parze , ubijać trzepaczką ok. 20 minut . Na stolnicę wysypać 4 szklanki mąki+ 1 łyżeczka sody, dodać wcześniej rozpuszczone na parze składniki. Zagnieść ciasto. podzielić na sześć części, wałkować i piec na dużej blasze po 10-12 minut. Będą cienkie!
Masa: Ugotować budyń- wystudzić. Utrzeć masło , dodawać budyń. Przełożyć placki , na wierzchu można posypać rozpuszczalną kawą.